Radiofrekvenčna kirurgija je učinkovita, varna in razmeroma hitra metoda za odstranjevanje nenevarnih kožnih sprememb. Po dogovoru s pacientom poseg navadno opravimo v lokalni anesteziji. Kožno spremembo odstranimo s posebno elektrodo, na mestu posega ostane manjša površinska ranica, ki je ni potrebno šivati in hitro zaceli. Do zacelitve jo navadno pokrivamo z obliži in je ne močimo. Sveže zaceljeno kožo po posegu še nekaj časa dobro ščitimo pred soncem.

Primeri nekaterih kožnih sprememb, ki jih je mogoče odstraniti z radiofrekvenco.

 

DERMALNI NEVUSI – so izbočena znamenja, ki so lahko gladke ali papilomatozne površine, predvsem na obrazu pogosto izgubijo pigment.

MEHKI FIBROMI – so pecljati izrastki kožne ali temne barve, ki se pojavljajo na vekah, vratu, v pazdušnih jamah in drugih pregibih.

SEBOROIČNE KERATOZE – nekateri jim pravijo tudi starostne bradavice, pojavijo se pri skoraj vsakem odraslem, včasih že po 30. letu starosti. Največkrat jih vidimo na koži trupa, obraza, vratu in lasišča.

HEMANGIOMI (cherry angioma) – so živo rdeče bunčice, ki se pojavijo na trupu in zgornjih delih okončin, včasih so številni, nastanejo zaradi pomnožitve posameznih kapilar.

MILIA – so cistične spremembe, ki se kot drobne bele ali rumene bunčice pojavijo na licih, nosu, okrog oči. Lahko so posamezne ali številne.

SEBACEALNA HIPERPLAZIJA – so bunčice rumenkaste ali kožne barve, ki se najpogosteje pojavijo na čelu in licih. Nastanejo zaradi omejene pomnožitve lojnic.